rqc

Välkommen till Jurmala – Östersjöns pärla

Jurmala ligger 25 km från Rigas centrum och 15 km från flygplatsen.
Kurorten Jurmala har anor från den ryska tsartiden och i slutet av 1800-talet var det en tummelplats för dåtidens societet.

I dag är Jurmala en av Östersjöns vackraste och populäraste platser. Den charmiga träbebyggelsen i jugendstil måste ses. En överdådig arkitektur rik på snickarglädje med dekorationer och ornament. En vandring på huvudgatan - Jomas Street- är en museal upplevelse.

33 kilometer vit sandstrand
Jurmala är Baltikums främsta destination för sol och bad. Här väntar 33 km vit, fin sandstrand. Stranden kantas av mysiga restauranger, barer och caféer. Blue Flag
garanterar bästa badvattenkvalitet.

Barnens Jurmala
Hela Jurmala är barnvänligt. Förutom den långgrunda badstranden finns massvis med aktiviteter som gjort att många barnfamiljer väljer att åka hit. Ett av Europas största vattenland, mindre nöjesfält m.m.

Hotell, SPA och restauranger
Jurmala erbjuder ett stort antal SPA-anläggningar. Många svenskar har upptäckt detta. Hotellen är prisvärda och håller hög klass. Restaurangerna erbjuder många spännande kök. Här kan du äta lettiskt, ryskt, ukrainskt, men även indisk, kinesiskt, mexikanskt m.m. Ölen är billig och pubarna är många.